OCEAN´S FIVE


med sitt framförande av
A Tribute to the Crooners
( d v s Tony Bennet, Mel Tormé, Frank Sinatra m fl)

En väl etablerad jazzgrupp som startade 2013 och satsar mycket
på de jazzlåtar som blivit klassiker tack vare
Frank Sinatra, Tony Bennet, Mel Torme, Sammy Davis, Nat King Cole m fl.
Låtar som om och om igen har uppskattats av publiken och fortfarande drar
till sig nya lyssnare. Dessa låtar framförs med en oerhörd spelglädje och
intensitet tack vara medlemmarnas kunskaper och musikaliska bredd.

Patrick Rydman,

sångare, är en av Sveriges få manliga jazzsångare, men rör sig ledigt inom andra genrer. Han har släppt två CD i eget namn (I Will Do It 2008, What Took You So Long 2011) och en CD med pianisten Anders Persson (Catwalk 2010). Han har bl a hörts i Sångensemblen Amanda och musikteatergruppen Slabang, sjungit Burt Bacharach-hits i kultföreställningen The Missing Fortnight samt varit solist med Bohuslän Big Band. 

Olli Rantala är basist och bosatt i Göteborg. Han flyttade hit från Finland, gick masterutbildning på Musikskolan i Gbg och har etablerat sig med tyngd och bredd i Göteborgs musikliv. Man hör honom i många olika sammanhang; allt från tango och världsmusik till jazz, rock och pop. Olli är en tonkonstnär med väl utvecklad estetik, han besitter ett djupt personligt konstnärskap och är på god väg att etablera sig som en viktig musiker inom nordiskt kulturliv. Kom nyligen hem från New York där han spelade i Kari Ikonens finska trio.

Johan Holmberg, trumpet/flygelhorn, värmlänning som är bosatt i Göteborg sedan början av 2000-talet och har medverkat i många band och teatrar runt om i Sverige. Han har bland annat setts medverka i Bohuslän Big band, Janne Ersson monster Big band och flera mindre jazzband. Med en mjuk och lyrisk ton och ett väl utvecklat melodiskt sinne hanterar han trumpeten med en självklarhet som ger musiken, samspelet och improvisationen fokus.

Gunnar Petersson, är bland de absolut bästa och mest rutinerade trummisarna på Västkusten.
Han har ett oerhört driv och sväng i sitt mjuka men kraftfulla trumspel. Han har kompat
storheter som Putte Wickman, Svante Turesson, Viktoria Tolstoy, Totta Näslund, Jan Allan,
m fl och turnerat långa perioder med bl a Riksteatern.

Sten Löfman, piano är en av de musiker på Västkusten som med sitt fantastiska sväng alltid
får med sig publiken. Han är ofta mycket fantasifull, dynamisk och humoristisk i sina solon och går gärna utanför de traditionella ramarna. Detta ger bandet en lätthet och lekfullhet som är mycket smittande. Under några år ledde han bandet Jazz and Art tillsammans med bebop-munspelaren och målaren Bengt Andersson.